Als “op volle kracht” doorslaat

Dinsdag na een toffe workshop en masterclass in Amsterdam stond ik door een uitgevallen trein 1,5 uur in de vrieskou op Utrecht Centraal. Om 02.00 uur thuis, dacht mijn dochter “mamaaaaaa”, mijn zoon later ook… al met al was ik wakker tot 06.00 uur. De rest van de week sliepen de kinderen ook erg slecht. Maar ach dat gebeurt wel vaker…

Ik deed tegelijk ook mee aan een hele toffe workshopweek voor vrouwen met ADHD (waardoor ik direct aan het opruimen sloeg!), had mega interessante “artist development” gesprekken die me ook goed bezig hielden. (wellicht schrijf ik over beide ook nog een blogje!), en toen spelen in Theater het Hof. 

Volle zaal, fijne plek. Echter bleven de reacties op het begin wat mat. Pas halverwege kwam de flow erin. Ik kon mijn vinger er nog niet op leggen waar het aan lag.

De volgende dag was de dag van de sneeuwstorm. Met net voor de voorstelling de reddingsactie van Joop en Ria, zodat de voorstelling door kon gaan. De spirit was goed, het samenhorigheidsgevoel door allemaal de sneeuw te hebben doorstaan hielp mee, en helemaal uitverkocht! Het was zeker leuk, goeie reacties, maar ik voelde wel dat ik wederom niet op mijn allerbest gespeeld had.

De volgende ochtend super vroeg uit de veren, want ik had een optreden bij RTV Discus in Den Haag. Op 11 maart… weten jullie nog… de dag van de protesten. Extinction Rebellion en de boeren maakten de weg naar Den Haag een stukje langer en avontuurlijker.

Ik zong 7 nummers uit de voorstelling (met een mooie link naar de boodschap van Extinction Rebellion;-)).

Mijn optreden zullen ze niet snel vergeten. Normaal staan daar singer-songwriters. Kwam ik aan met mijn halve decor en instrumentarium. Hilarisch vonden ze het. En ik ook, want het was voor radio en tv wel belangrijk dat het goed opgenomen werd: met 2 microfoons op statieven. Die ik meer dan 1 keer raakte met mijn boomwhackers en headbangend. 

Thuis aangekomen zat ik nog zo hoog in mijn energie dat ik de tuin ben gaan snoeien. 

En toen was het op… (oja, maar ik had nog wel een zondag meeting bij mijn atelier en proberen een leuke moeder te zijn voor de kinderen)

Lees Vol op de rem voor het vervolg. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *