In het groen

“Geloof in jezelf, je bent goed”
Hans.

Dat stond als verrassing in mijn “poeziealbum”. Hoe dat daar terecht is gekomen en wie Hans is lees je in de blog “de man links”.

Wat een fijne opsteker om de laatste avondvullende OP VOLLE KRACHT van dit seizoen in te gaan. Zeker op deze bijzondere dag:

28 april.

De verjaardag van mijn moeder.

Zij is in 2016 overleden. Ik mis haar ontzettend. Ze was een hele bijzondere vrouw en heeft veel mensen geïnspireerd. Zo ook mij, de voorstelling gaat voor een groot deel over haar!

Veel vriendinnen van mijn moeder wonen in omgeving Den Haag, en dat ik nou net op haar verjaardag in Den Haag in Greens in the Park speel… dat heeft zo moeten zijn.

Greens in the Park is een biologisch restaurant, met zorgmoestuin èn theater-kas. Het publiek eet eerst een geweldige 3,5 gang maaltijd, in een prachtige kas, met uitzicht op de mooie moestuin, en kijkt daarna een voorstelling in de kas ernaast. Heel tof concept! Dus ik heb daar mijn moeders verjaardagsfeestje gevierd. Met familie en veel vriendinnen van mijn moeder hebben we fijn gekletst en gegeten tussen de rest van het publiek. Zo leuk om te zien hoe al die vriendinnen elkaar zo weer ontmoeten. Mijn moeder was vaak de organisator, dus mooi dat ze op deze manier indirect weer haar vriendinnen samen brengt.

Spannend was het wel, omdat ik daarna voor o.a. al die vriendinnen een voorstelling over mijn moeder ging spelen. En bovendien, zie blog “vol op de rem”, was het niet bepaald rustig van tevoren.

Maar alsof de woorden van Hans in mijn hoofd gegrift waren, of de woorden van mijn broer dat mijn moeder mee kijkt en me steunt. De voorstelling ging weer zo fijn, ontspannen, met veel plezier en liefde.

Alles klopte! Zelfs een laatste klein praktisch obstakel:

De theaterruimte is heel eenvoudig, met klapstoeltjes en een kunstgrasmat als podium. Maar dan was de beginscene niet zo goed te zien. Dus thuis had ik al zitten malen hoe ik dat daar zou oplossen. Bij binnenkomst zag ik kratten met kussens, ingeklapte tafels en meer materiaal waar ik wel een podium in zag. Met toestemming en op eigen risico ben ik de boel gaan verbouwen, met voor het eerst in jaren daar een heus podium! Extra bloempotje in de hoek voor meer stabiliteit, een kapstok ipv het grid. Improviserend heb ik bijna de hele show heb ik op het 2×2 podium gespeeld en voor de scènes met meer verplaatsing had ik de zeer ruime ruimte ervoor.

Deze plek klopt nu helemaal. Qua gevoel, het leuke publiek, fijne reacties èn ook nog eens praktisch! En het

leuke nieuws is: ik mag volgend jaar weer terugkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *