Inventief Muzikaal Cabaret

Na 15 jaar toeren met “De Meiden van LOS”, gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan OP VOLLE KRACHT vooruit: in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

“OP VOLLE KRACHT” is de solovoorstelling van Femke Vernij waarin, opgezweept door weer en wind, een hartstochtelijke ode wordt gebracht aan de stem “puur zang”, borsten niet meer zijn wat ze waren, korte broeken worden bezongen en citaten je helpen de realiteit te begrijpen.

Een muzikale cabaretvoorstelling waarbij je soms niet weet of je moet lachen van het huilen, of huilen van het lachen.
Je op alles muziek blijkt te kunnen maken. En je je moeder mag missen.

"Femke weet hoe ze een zaal moet bespelen
Haar onvergelijkbare, energieke, muzikale, vervreemdende, persoonlijke en volstrekt eigen universum, waarvan ik heb genoten."
Arie Vuyk, Cabaretier
"Grappig, ontroerend, activistisch en vooral enorm creatief inventief muzikaal
Een bipolaire wervelwind van een voorstelling waarin ik de ene minuut nog zat te hikken van het lachen, de volgende totaal onder de indruk was van haar muzikale inventiviteit en knappe teksten en de andere weer met tranen in mijn ogen zat van de ontroering. En holy shit, elk decorstuk op het podium bleek gewoon een instrument te zijn."
Laura van Lee
"Een ode aan het leven, in al zijn facetten.
Vernij vertelt persoonlijke verhalen over haar eigen leven, maar ze snijdt ook maatschappelijke thema’s aan. Ze is open en kwetsbaar, maar ook grappig en scherp. Haar stem is krachtig en vol emotie. De liedjes zijn vaak grappig, maar ook ontroerend. Vernij is een bevlogen en energieke performer. Ze heeft een groot podiumpresence en ze weet het publiek moeiteloos te boeien. Op volle kracht is een voorstelling die je niet snel zult vergeten. Het is een voorstelling die je inspireert om het leven voluit te leven, met al zijn ups en downs."
Elbert Velleman
"De liedjes in deze voorstelling zijn stuk voor stuk creatieve pareltjes.
Minimalistisch begeleidt op verschillende instrumenten, waar vaak weer een prachtig creatieve kwinkslag aan wordt gegeven. Een melodica aanblazen met de lucht uit een rubberen boei is toch meesterlijk verzonnen. Het slot liedje over de moeder van Vernij was enorm ontroerend en raakte iedereen diep in het hart.”
Andy Doornheim - Theaterparadijs
"Lef, kwetsbaar, oorspronkelijk en muzikaal.
Een compleet programma die wat ons betreft rijp is voor grotere zalen. Zij kiest een vorm die ontregelt en meeneemt, je doet fronsen en nadenken en je laat glimlachen en schaterlachen. Haar zin “ik kan dat niet heb ik vervangen…” waarvoor? Ga het ontdekken: dit is wat theater zo mooi en boeiend maakt. "
Peter Meijer, Regisseur en Programmeur Kleintheater Zwaan
"Een prachtige voorstelling vol verrassingen en vondsten
Ze zingt prachtig met geweldige begeleiding op originele en volwaardige instrumenten en haar teksten zijn heel inspiratievol… zeker alle citaten die ze goed getimed met het publiek deelt."
Reinier Seipkens - De Muziekboot
"Een voorstelling waar je als publiek de energie van Femke mee naar huis brengt
Wat een mooie voorstelling. Aanrader voor iedereen die houdt van humor gecombineerd met emoties en prachtige gezongen liederen. Heel muzikaal."
Lia Bijkerk
Mooi, lelijk, energiek, emotioneel, muzikaal. Alles!
Dikke aanrader!
Bart
''Krachtig. Impactvol. Intelligent.
Van begin tot eind hing ik aan Femke's lippen. Ik heb enorm veel gelachen, ik ben geraakt en geïnspireerd dankzij de voorstelling. Het gaat over het leven, met al het moois en alle rauwe randjes hieraan. Een aanrader voor iedere theaterliefhebber en voor iedereen die het leven beter wilt begrijpen.''
Felicia Lin
Mijn eyeliner heeft het niet overleefd.
Wat heb ik genoten. Ik moest lachen en huilen. De verhalen die Femke vertelde waren enorm herkenbaar en het is fijn om te zien dat ik niet de enige mama ben die zich wel eens afvraagt “waarom?!” Ik was heel blij dat ik een vriendin had meegenomen waarmee ik hier nog met een goed gevoel op kan terugkijken. Ik zie nu al uit naar de volgende voorstelling.
Jennifer Delano
Energiek, prachtige stem en een oneindige muzikaliteit en creativiteit
Karine Jekel
"Femke is een strandjutter.
Zij jut ervaringen en weet de chaos van alles wat is aangespoeld op het podium om te zetten tot een heldere boodschap. Humor is niet het enige wat ons verbindt. Het is de herkenning in wat er werkelijk speelt. De kwetsbaarheid van ons mens-zijn, maar dan met een knipoog. Femke draait niet om de pijn en vreugde heen, maar neemt jullie aan de hand mee op deze strandwandeling van het leven. Vul jij samen met haar je tas?"
Rens
"Zoveel bewondering voor deze vrouw
Vol humor, kwetsbaarheid, een lach en een traan. zo'n beetje alle onderwerpen van deze tijd komen aan bod, met moeder aarde, het moederschap en haar eigen moeder als rode draad."
Romy
Vorige slide
Volgende slide

Speellijst 2024 - 2025

DatumPlaatsTheaterTijdInformatie
2024
5-8 augustusHarlingen, Terschelling, AmelandHorizontourFestival
15-18 augustusArnhemSonsbeek Theater AvenueFestival
(preview Alle Dagen Heel Divers!)
Reprise
16 novemberNieuwkoop't Regthuys20.00
21 november HaarlemTheater de Liefde20.30
22 novemberSpanbroekTheaterkerk Wadway20.30
27 novemberDoetinchemSchouwburg Amphion20.30
18 januari NootdorpCulturA & Zo20.00
30 januari SteenwijkDe Meenthe20.15Voorverkoop met groepsacties!
13 februari ArnhemTheater het Hof20.15
14 februari ArnhemTheater het Hof20.15
15 februari ArnhemTheater het Hof20.15
16 februari ArnhemTheater het Hof15.00
20 februari GeldropTheater de Weeffabriek20.15
8 maartMedemblikBon Theater20.15
14 maart's HeerenbergHet Barghse Huus20.00
Vanaf april 2025Alle Dagen Heel Divers
Krijg een seintje als ik in de buurt speel

Op locatie

OP VOLLE KRACHT is overal te spelen, dus neem contact met me op voor een voorstelling bij u thuis, in de tuin, op kantoor, in het plaatselijke dorpshuis, partycentrum, cruiseschip of boomhut. 

Mail naar: info@femkevernij.nl

En voor theaters: shikha@gvproductions.nl